Η ομάδα ανανεώνεται!!!

Μετά τις πάρα πολύ ενδιαφέρουσες 2 προηγούμενες χρονιές και  την πλειονότητα των μελών της ομάδας να βρίσκεται πια στο λύκειο η ομάδα μας υποδέχτηκε πολλά νέα μέλη. Το ενδιαφέρον των παιδιών του σχολείου για την ρομποτική μεγάλο. Περισσότεροι από 40 μαθητές εκδήλωσαν ενδιαφέρον.

Τι ενδιαφέρουσες εμπειρίες να μας περιμένουν;

SAM_4540

Εεπισκεφτήκαμε το 6ο Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής. Εκτός από τα πολύ ενδιαφέροντα διαδραστικά εκθέματα οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παρουσίαση για τον μικροελεγκτή arduino από τον καθηγητή του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας κ. Παπάζογλου Παναγιώτη καθώς και χαιρετισμό από τον εμπνευστή και «ψυχή» του Φεστιβάλ κ. Πογαρίδη Δημήτριο. Επίσης η προπονήτρια της ομάδας μας, καθηγήτρια πληροφορικής κ. Φωτιάδου Γλυκερία, παρουσίασε τα επιτεύγματα της ομάδας ρομποτικής του σχολείου μας.

 

 

Συμμετείχαμε με μεγάλη επιτυχία στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Ρομποτικής ΑΜΘ του WRO-«Ταξίδι στην αρχαιότητα», με 4 ομάδες στην κατηγορία regular και 1 ομάδα στην κατηγορία pen. (Αλεξανδρούπολη 20/3/2016).

Τα παιδιά διακρίθηκαν καταλαμβάνοντας τις πρώτες θέσεις καταφέρνοντας να συναρμολογήσουν «εκ του μηδενός…» τα ρομπότ που είχαν σχεδιάσει  και φυσικά να επιδείξουν το προγραμματισμό τους με την εκτέλεση των αποστολών στις 2 πίστες: «Η επιστροφή του Οδυσσέα» και «Ο Λαβύρινθος του Μινώταυρου».

Στην κατηγορία Open οι μαθητές κατασκεύασαν ένα ναό με αυτόματα ανοιγόμενες πόρτες, τεχνολογία που υπήρχε στην αρχαία Ελλάδα!!! (Οι πηγές αναφέρουν ότι η τεχνολογία αυτή υπήρχε στο ναό της θεάς Αρτέμιδος στην Έφεσο-ένα από τα 7 θαύματα του αρχαίου κόσμου περισσότερες πληροφορίες δείτε στο blog μας )

 

  

Συμμετείχαμε στο 6ο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας που διοργάνωσαν οι Σχολικοί Σύμβουλοι Πληροφορικής σε συνεργασία με τα ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. σε 17 πόλεις της Ελλάδας. Στην Θράκη φέτος το φεστιβάλ έλαβε χώρα στην Κομοτηνή και συγκεκριμένα στο 2ο ΕΠΑΛ/1ο ΓΕΛ Κομοτηνής.

 

 

Συμμετείχαμε στο 8ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής Κ. Μακεδονίας, 19-21 Απριλίου, Noesis-Θεσσαλονίκη. Το συνέδριο διοργανώθηκε από τους σχολικούς συμβούλους πληροφορικής Κ. Μακεδονίας και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας σε συνεργασία με το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας (Noesis) και το Σωματείο «Φίλοι του Τεχνικού Μουσείου Θεσσαλονίκης»foto4

Στο συνέδριο συμμετείχαν 3100 μαθητές και 420 καθηγητές.

A/A ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ
1 ΑΝΑΧΩΡΛΗΣ ΣΤΡΑΤΟΣ
2 Ασανάκης Στράτος
3 Βουκουβάλα Μαρία-Χριστίνα
4 Γιαγτζογλου Ιορδανης
5 Ευθυμιου Γεωργιος
6 Ιορδανοπουλος Γιαννης
7 Καmπανταης Μαριος
8 Κατσιμίγας Γεράσiμος
9 Κιουτσούκης Θανάσης
10 Κολιδακης Δημητρης
11 Κοπτόπουλος Άγγελος
12 Κυριάκογλου Γεώργιος
13 Κωνσταντινου Ραφαηλ
14 Μαζαράκης Παναγιώτης
15 Μαντζικίδης Νικος
16 ΜΕΛΕΝΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
17 ΝΤΑΝΤΟΥΡΗ ΑΛΕΞΙΑ
18 Ντίκας Βασιλείος
19 ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΙΩΑΝΝΑ-ΕΙΡΗΝΗ
20 ΣΤΟΥΠΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
21 Τενίδης Γιώργος
22 Τερζης Θοδωρης
23 ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΝΝΑ ΚΛΑΙΡΗ
24 Γκαγκας Αντωνης
25 Κουκουρίδης Δομίνικος
26 ΧΟΤΖΑ ΧΑΣΑΝ ΧΑΚΑΝ
27 ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ