Η Συμμετοχή μας στο 3ο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Standard

Το Σάββατο 20/4/2013 η ομάδα μας  συμμετείχε στο 3ο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας (http://digifestalex.blogspot.gr/)  που έγινε στην Αλεξανδρούπολη στις 19,20/4/2013. Το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε 8 πόλεις της Ελλάδας (www.digifest.info).

Το φεστιβάλ διοργανώθηκε από τη Σχολική Σύμβουλο Πληροφορικής Θράκης, τα ΚΕντρα ΠΛΗροφορικής & ΝΕων Τεχνολογιών της Δ/νσης Β’θμιας Εκπ/σης Ν. Έβρου, Ν. Ροδόπης, και Ν. Ξάνθης,  το Σύλλογο Καθηγητών Πληροφορικής (ΕΚΠΕ) Ν. Έβρου, με την υποστηριξη της Πανελλήνιας Ένωσης ΚΑθηγητών Πληροφορικής Β’θμιας Εκπ/σης και τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Στο πλαίσιο του μαθητικού φεστιβάλ υπήρξε η δυνατότητα να παρουσιαστούν έργα ψηφιακής δημιουργίας, τα οποία δημιουργήθηκαν στα μαθήματα Πληροφορικής όλων των βαθμίδων (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο), στο μάθημα Ερευνητικές Εργασίες (Project) των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ και στο μάθημα Ειδική Θεματική Δραστηριότητα (ΕΘΔ) των ΕΠΑΛ. Συμμετείχαν επίσης και έργα τα οποία δημιουργήθηκαν σε κάποια Σχολική δραστηριότητα ή σε κάποιο διαθεματικό διεπιστημονικό σχέδιο συνεργασίας μεταξύ του μαθήματος της Πληροφορικής και άλλων μαθημάτων.

Η Ομάδα μας παρουσίασε το video με τον Alpha Rex να χορεύει συρτάκι με τον … Αλέξη Ζορμπά. Εκτός από το video, για την δημιουργία του οποίου τα παιδιά μίλησαν αναλυτικά στο κοινό, κάναμε επίδειξη του Alpha REX στο φουαγιέ. Επειδή ο χορός του Alpha REX δεν είχε διαδραστικότητα, αποφασίσαμε στο φουαγιέ να δείχνουμε το video στο laptop και προγραμματίσαμε τον Alpha Rex να ανταπορίνεται σε εντολές που του έδινε το κοινό μέσω των χρωματιστών σφαιρών και του αισθητήρα φωτός.

  

Η παρουσίαση είχε επιτυχία και πολλοί έδειξαν ενδιαφέρον για το ρομποτάκι μας και ζητούσαν από τα παιδιά επιπλέον πληροφορίες για να μάθουν λεπτομέρειες για τη δουλειά τους.

Να σημειώσουμε ότι το σχολείο μας στάθηκε και τυχερό και κέρδισε Λογισμικά αξίας 600€ για το εργαστήριο πληροφορικής του σχολείου, σε κλήρωση που έγινε στη λήξη του φεστιβάλ.

Πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά της ομάδας!

Δείτε το ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο κανάλι Δέλτα TV:

Κάντε κλικ στην παρακάτω εικόνα για να δείτε φωτογραφίες από το φεστιβάλ:
Photos from 3rd Digital Creations Festival

Σχολιάστε