Τηλεδιάσκεψη με τον κ. Σκαλτσή Διονύση

Standard

Σήμερα 27/1/2015 η ομάδα μας συνομίλησε μέσω τηλεδιάσκεψης με τον κ. Σκαλτσή Διονύση, επαγγελματία πληροφορικής. Ο κ. Σκαλτσής έχει προσθέσει στην γραμματοσειρά OpenDyslexic ελληνικούς χαρακτήρες. Η OpenDyslexic είναι μία από τις τρεις δωρεάν αγγλικές γραμματοσειρές που έχουν δημιουργηθεί για να διευκολύνουν τους δυσλεξικούς στην ανάγνωση.

Ρωτήσαμε τον κ. Σκαλτσή πως έφτασε να ασχοληθεί με αυτό το εγχείρημα, ποιο εργαλείο χρησιμοποίησε για την σχεδίαση, αν βασίστηκε σε κάποια υπάρχουσα γραμματοσειρά ή σχεδίασε εξ’αρχής τους χαρακτήρες.

Επίσης τον ρωτήσαμε για το feedback που έχει και αν γνωρίζει έρευνες που έχουν γίνει πάνω στο θέμα. Περάσαμε και σε μεγαλύτερη λεπτομέρεια για τον σχεδιασμό συγκεκριμένων χαρακτήρων και με ποιο τρόπο γίνονται ευκολότερα διαχειρίσιμοι από τα δυσλεξικά άτομα.

Ο κ. Σκαλτσής απάντησε πολύ πρόθυμα στις ερωτήσεις μας. Προθυμοποιήθηκε μάλιστα να μας βοηθήσει και με την εκμάθηση του προγράμματος που θα χρησιμοποιήσουμε για το σχεδιασμό της ΔΙΚΗΣ μας γραμματοσειράς για τα δυσλεκτικά άτομα.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον κ. Σκαλτσή για την πολύτιμη βοήθειά του. Ευχαριστούμε επίσης την κ. Χιουρέα, σχολική σύμβουλο ειδικής αγωγής Β’ Περιφέρειας Αττικής που μας έφερε σε επαφή με τον κ. Σκαλτσή.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s