Συμμετείχαμε στο 5ο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Standard

«Είναι ότι καλύτερο έχω δει στην ζωή μου!!!»,
σχόλιο μικρής μαθήτριας για το ρομπότ-writer που επιδείξαμε!!!
Υπερβολικό αλλά αληθινό. Μας έφτιαξε την ημέρα…

SAM_3199 (Αντιγραφή)

Πήραμε μέρος στο 5ο Φεστιβάλ Ψηφιακής δημιουργίας που έγινε στις 3-4/4/2015 στο 1ο ΓΕΛ Κομοτηνής. Το φεστιβάλ διεξήχθη σε 14 πόλεις της Ελλάδας και συγκεκριμένα στο Αγρίνιο, στο Ηράκλειο, στην Καλαμάτα, στην Κέρκυρα, στη Λάρισα, στη Μυτιλήνη, στην Κομοτηνή, στο Πύργο Ηλείας, στα Ιωάννινα, στα Τρίκαλα, στην Πάτρα, στη Ρόδο, στη Φλώρινα και στα Χανιά.
Στο φεστιβάλ οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν έργα ψηφιακής δημιουργίας, τα οποία δημιούργησαν στα μαθήματα Πληροφορικής όλων των βαθμίδων (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο), στις βιωματικές δράσεις του Γυμνασίου, στο μάθημα Ερευνητικές Εργασίες (Project) των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ και στο μάθημα Ειδική Θεματική Δραστηριότητα (ΕΘΔ) των ΕΠΑΛ, σε κάποια Σχολική δραστηριότητα (Περιβαλλοντική, Αγωγής Σταδιοδρομίας, κ.α.) ή σε κάποιο διαθεματικό/διεπιστημονικό σχέδιο συν-εργασίας μεταξύ του μαθήματος της Πληροφορικής και άλλων μαθημάτων.

SAM_3268 (Αντιγραφή)

Παρουσιάσαμε τη γραμματοσειρά «Smart Font» που δημιουργήσαμε στα πλαίσια του project του διαγωνισμού FirstLegoLEague στον οποίο συμμετείχαμε. Η γραμματοσειρά αποτελεί μία λύση για το πρόβλημα ανάγνωσης που αντιμετωπίζουν τα δυσλεξικά άτομα (σημείωση ο όρος δυσλεξικός είναι εξίσου σωστός με τον όρο δυσλεκτικός καθώς είναι αντιδάνειο από την Αγγλική γλώσσα σύμφωνα με τον κ. Μπαμπινιώτη) στην ανάγνωση, καθώς συγχέουν τα γράμματα που μοιάζουν ακουστικά. Στην γραμματοσειρά μας τα γράμματα που δημιουργούν αυτό το πρόβλημα έχουν τέτοιο σχήμα ώστε να θυμίζουν κάποια χαρακτηριστική λέξη που αρχίζει από αυτό το γράμμα.

SAM_3270 (Αντιγραφή)

Επίσης παρουσιάσαμε γενικά την συμμετοχή μας στο διαγωνισμό FirstLegoLeague. Αυτή η παρουσίαση έγινε κατά την τηλεδιάσκεψη των 14 πόλεων που πήραν μέρος στο 5ο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας. Μιλήσαμε για την μοναδική εμπειρία της συμμετοχής μας στον διαγωνισμό καταλήγοντας στο: «το FLL δεν είναι απλά ένας διαγωνισμός. Είναι τρόπος να σκέφτεσαι, τρόπος να ζεις!».

SAM_3233 (Αντιγραφή)

Στο φουαγιέ είχαμε στήσει την πίστα του φετινού FLL και κάναμε επίδειξη του ρομπότ μας στους συμμετέχοντες και επισκέπτες του φεστιβάλ. Επίσης είχαμε συναρμολογήσει και προγραμματίσει ένα ρομπότ-writer. Ο χρήστης με δίνοντας δύο χρωματιστά τουβλάκια στην κατάλληλη θέση (τα διάβαζαν οι αισθητήρες φωτός) μπορούσε να επιλέξει ποιο από τα 26 γράμματα της αγγλικής αλφαβήτου ή κάποιες προεπιλεγμένες λέξεις (όπως FLL, ROBOT, TEAM, LEGO, ROBOTRAINERS ΚΤΛ) ήθελε να του γράψει το ρομπότ. Το ρομπότ κέντρισε το ενδιαφέρον όλων των παρευρισκομένων. Παραθέτουμε σχόλιο μικρής μαθήτριας που … μας έφτιαξε την ημέρα:
«είναι ότι καλύτερο έχω δει στην ζωή μου!!!!»

SAM_3249 (Αντιγραφή)

Ευχαριστούμε τους διοργανωτές, τη Σχολική Σύμβουλο Πληροφορικής Θράκης και τα ΚΕΠΛΗΝΕΤ Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου που μας έδωσαν την ευκαιρία να δείξουμε την δουλειά μας και να έρθουμε σε επαφή με τόσα παιδιά. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το επόμενο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας.

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s