Η ομάδα μας στο EuropeanMakerFaire-Ρώμη

Standard

Ακόμη μία διάκριση της ομάδας μας σε διαγωνισμό καινοτομίας/εφευρετικότητας.

banner

Το project μας επιλέχθηκε μεταξύ πλέον των 300 υποψηφιοτήτων για να το παρουσιάσουμε/εκθέσουμε στο EuropeanMakerFaire που θα γίνει στην Ρώμη στις 14-16/10/2016.

To European Maker Faire είναι μία έκθεση καινοτομίας και εφευρετικότητας που γίνεται για 4η χρονιά στην Ρώμη στα πρότυπα του Αμερικάνικου Makers Faire που διεξάγεται από το 2006 σε διάφορες πολιτείες της Αμερικής. Οι διοργανωτές του ευρωπαϊκού Makers Faire, η Innova Camera, μια Ειδική Υπηρεσία του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Ρώμης θέλουν να καταστήσουν την Ρώμη κέντρο καινοτομίας, ψηφιακής κουλτούρας και επιχειρηματικότητας.

Στην έκθεση, που πέρσι επισκέφτηκαν περισσότεροι από 100.000 επισκέπτες, παρουσιάζονται καινοτόμα projects από διάφορες κατηγορίες όπως ρομποτική, 3D-printing, drones, gaming, γενικά ψηφιακή τεχνολογία και επιστήμη αλλά και καινοτόμες εργασίες σχετικές με την τέχνη, την εκπαίδευση, την βιολογία, την ενέργεια, την ένδυση, την διατροφή, τη μουσική κ.ά. Εκθέτες: μεμονωμένοι πολίτες, πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα κ.ά. Περισσότερες πληροφορίες στοhttp://www.makerfairerome.eu/.

Κάθε χρόνο ένα μικρό μέρος της έκθεσης αφιερώνεται και σε projects σχολείων. Φέτος ήταν η πρώτη χρονιά που προσκλήθηκαν να υποβάλλουν τις εργασίες τους προς αξιολόγηση και σχολεία από όλη την Ευρώπη. Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία σύμφωνα με τους διοργανωτές. Τελικά επιλέχθηκαν 35 Ιταλικά σχολεία, 15 Ιταλικά Τεχνολογικά Ινστιτούτα και 15 σχολεία από την υπόλοιπη Ευρώπη, ένα εκ των οποίων είναι και το δικό μας!!! Αναλυτικά δείτε εδώ: http://www.makerfairerome.eu/en/schools-universties-research-institutes-what-huge-success/

Νιώθουμε πολύ χαρούμενοι για αυτή την επιτυχία μας, περήφανοι που θα συμμετέχουμε και θα εκπροσωπήσουμε την χώρα μας σε μια έκθεση καινοτομίας, ενθουσιασμένοι για όλα όσα πρόκειται να δούμε και να ζήσουμε στην έκθεση αυτή!

EuropeanMakerFaire Rome 14-16/10/2016! Θα είμαστε εκεί!!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s