Δελτίο τύπου για την συμμετοχή μας στο MakerFaireRome Οκτ 2016

Standard

Συμμετοχή της ομάδας Ρομποτικής του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής στην έκθεση Καινοτομίας EuropeanMakerFaireRome4.0

img_20161014_095901

Σε ένα πολύ μεγάλο γεγονός είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν, για ακόμη μια φορά, τα μέλη της ομάδας Ρομποτικής του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής. Στην έκθεση καινοτομίας και εφευρετικότητας EuropeanMakerFaire που έγινε στην Ρώμη 14-16/10/2016.

To European Maker Faire, η έκθεση καινοτομίας, δημιουργικότητας και τεχνολογίας, έγινε για 4η χρονιά στην Ρώμη στα πρότυπα του Αμερικάνικου MakerFaire που ξεκίνησε το 2006. Οι διοργανωτές του ευρωπαϊκού MakerFaire, η Innova Camera, μια Ειδική Υπηρεσία του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Ρώμης θέλουν να καταστήσουν την Ρώμη κέντρο καινοτομίας, ψηφιακής κουλτούρας και επιχειρηματικότητας και απ’ ότι είδαμε, μάλλον το καταφέρνουν.

agenzia_toiati_polettiluna flag1
Περισσότεροι από 700 εκθέτες από πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα, επιχειρήσεις και ιδιώτες από 65 χώρες αλλά και 15 ευρωπαϊκά σχολεία μεταξύ των οποίων και το δικό μας, παρουσίασαν τα καινοτόμα έργα τους σε 55.000τ.μ. στεγασμένου εκθεσιακού χώρου και 45.000τ.μ. ανοικτού χώρου, που προσέλκυσαν το ενδιαφέρον 110.000!!! επισκεπτών.
Virtual Reality, Ρομποτική, 3D-printing, Drones, Gaming, Ιnternet of Things, Βιομηχανία 4.0, Οχήματα, Διατροφή, Ένδυση, Τέχνη, Υγεία, Εκπαίδευση, Ενέργεια, Μουσική ήταν μερικοί από τους τομείς στους οποίους ανήκαν τα έργα που είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά και να συναντήσουμε τους κατασκευαστές τους.
Πραγματοποιήθηκαν εκατοντάδες ομιλίες, σεμινάρια, παρουσιάσεις, workshops και συνέδρια. Ένα τριήμερο ταξίδι στο μέλλον, όπως το χαρακτήρισαν οι διοργανωτές.

Το δικό μας έργο (ο Robot Writer, το ρομπότ που σχεδιάσαμε και προγραμματίσαμε έτσι ώστε να γράφει γράμματα και λέξεις του λατινικού αλφαβήτου) επιλέχθηκε από επιτροπή αξιολόγησης της Ιταλικής διοργανώτριας Innova Camera μεταξύ 300 υποψηφιοτήτων.

sam_6438
Ήμασταν πολύ τυχεροί που μας δόθηκε αυτή η μοναδική ευκαιρία να αποτελέσουμε μέρος ενός τόσο τεράστιου ευρωπαϊκού γεγονότος.
Για 3 ημέρες και για 10 ώρες κάθε ημέρα τα μέλη της ομάδας επιδείκνυαν τα ρομπότ μας στους επισκέπτες της έκθεσης. Μικροί και μεγάλοι αλληλεπίδρασαν με τα ρομπότ μας, έδειξαν ενδιαφέρον να μάθουν λεπτομέρειες για το πως τα κατασκευάσαμε (υλικό και λογισμικό) και το ποιοι είμαστε. Ακούραστα και με μεγάλη προθυμία τα μέλη έδιναν τις απαραίτητες πληροφορίες. Ο ενθουσιασμός στα πρόσωπα των επισκεπτών, τα κολακευτικά τους σχόλια και τα συγχαρητήριά τους, μας έδωσαν πολύ μεγάλη ικανοποίηση.

img_20161014_095146 img_20161014_101345sam_6327  img_20161015_121111

Ήδη με την επιστροφή μας στην Ελλάδα δεχτήκαμε μέσω email πρόταση από μια ιταλική ένωση πανεπιστημίων και επιχειρήσεων να συμμετάσχουμε σε ένα ερευνητικό πρόγραμμα του πανεπιστημίου της Perugia με αντικείμενο έρευνας το 3D-Printing.

Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους μας βοήθησαν να πραγματοποιήσουμε αυτό το ταξίδι. Την Περιφέρεια ΑΜΘ-Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, τον Δήμο Κομοτηνής, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας, την Μητρόπολη Μαρωνείας Κομοτηνής, τα Θρακικά Εκκοκιστήρια Κουρούδης, την βιομηχανία ELINA, το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης, τις εταιρίες Prisma Ηλεκτρονικά ΑΒΕΕ, Δουκίδης & ΥΙΟΙ ΟΕ, Πρατήριο Καυσίμων Βελκοπούλου Παρασκευή, Βερβερίδης & ΣΙΑ ΟΕ, και τον γεωπόνο κ. Μολλά Χρυσοβαλάντη.

Επίσης ευχαριστούμε πολύ τον κ. Κολιδάκη Στέλιο που είχε την ιδέα και μας έφερε σε επαφή με τους υπευθύνους δημοσίων σχέσεων του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος, για μια πολύ ενδιαφέρουσα δίωρη ξενάγηση σε χώρους του αεροδρομίου που διαφορετικά δεν θα μπορούσαμε να επισκεφτούμε, όπως τους χώρους επιτήρησης του αεροδρομίου καθώς και τους πλήρως αυτοματοποιημένους χώρους διαλογής αποσκευών.

Τέλος ευχαριστούμε όλα τα τοπικά ΜΜΕ που μας βοηθούν να επικοινωνήσουμε τις δράσεις μας.

Τα μέλη της ομάδας που συμμετείχαν στο ταξίδι ήταν: Αναχωρλής Στράτος Ασανάκης Στράτος, Γιαγτζόγλου Ιορδάνης, Στουπάς Γιώργος, Κολιδάκης Δημήτρης, Κωνσταντίνου Ραφαήλ, Κουκουρίδης Δομίνικος, Καπάνταης Μαριος, Κατσιμίγας Γεράσiμος, Μαζαράκης Παναγιώτης, Κιουτσούκης Θανάσης, Μαντζικίδης,Νίκος, Νταντουρή Αλεξία, Ντίκας Βασιλείος και Τερζής Θοδωρής. Ευχαριστούμε τους γονείς για την άψογη συνεργασία.

img_20161016_190746 img_20161013_175934

Την ομάδα συνόδεψαν: η υπεύθυνη καθηγήτρια της ομάδας Ρομποτικής, καθηγήτρια πληροφορικής του σχολείου κ. Φωτιάδου Γλυκερία, η Διευθύντρια του σχολείου κ. Δαργινίδου Λεμονιά και ο Υπεύθυνος Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογίων Ροδόπης κ. Νταντουρής Κωνσταντίνος.

img_20161017_131848      sam_6780

logomfr16_2-600x500-1

Το δελτίο τύ[πυ στα ΜΜΕ:

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s